miércoles, 1 de junio de 2011

Fart de pagar una pasta per canviar la bateria del cotxe? T'ensenyem com fer-ho!

Aquí expliquem tot el que cal saber per canviar correctament la bateria del vostre cotxe. Des de escollir la bateria fins al procediment exacte per poder canviar-la tu mateix. A RenoBat apostem pel DIY (Do It Yourself, Fes-ho tu mateix) i d'aquesta manera fer un estalvi econòmic.

Si te problemes al hora d'engegar el cotxe ha arribat el moment de revisar l'estat de la bateria I si és el cas de canviar-la.

Per portar-ho a terme es necessari que el cotxe estigui parat I guals que tots els elements del cotxe qe consumeixin electricitat.

Com que la bateria conté una dissolució inflamable es convenient treballar en zones ben ventilades.
  • Pas 1- assegurar-nos de que el canvi de bateria es necessari
Donem un cop d'ull al seu aspecte, si veiem ratlladures o esquerdes definitivament s'ha de canviar. També cal comprovar l'estat dels terminals: son els botons positiu i negatiu que es connecten amb el cables del alternador. Algunes vegades el sulfat fa malbé aquests terminals o impedeix que la corrent circuli cap el motor. En aquest cas cal remoure les guies i netejar bé els contactes pot ajudar a resoldre el problema. Si la bateria necessita manteniment, cal revisar periòdicament el nivell del liquid de dins de la bateria, al falta de líquid pot causar pèrdua de carga de la bateria. Obri les tapes per observar que si el liquid cobreix completament les plaques internes, cal que només es vegi liquid i cap plaque, això vol dir que la bateria està bé, en cas contrari cal posar-hi aigua destil·lada. Si ens trobem que la bateria està descarregada l'hem de carregar o portar-la a carregar.
  • Pas 2- Retirar la bateria vella
Un cop determinen que cal canviar la bateria procedirem de la següent manera: 1-retirarem el terminal negatiu i desprès el positiu, mai al revés ja que si quedés vapor del electròlit de la bateria podria provocar una flamarada.. 2-comprovar que, un cop desconnectat, els terminals de la bateria no facin contacte amb les parts metàl·liques del cotxe i evitar que es toquin entre ells. 3- retira el sistema de fixació de la bateria i ja la podem retirar. 4- netejarem els terminals i la safata que conté la bateria amb una barreja de aigua calenta i bicarbonat sodi. Si és necessari utilitzi un raspall o paper de vidre, cal que els terminals quedin ben nets.
  • Pas 3- Col·locar la bateria nova
Abans de comprar una bateria nova s'asseguri que sigui de la mida i orientació correcta. Si posa la marca i model del cotxe al cercador li sortirà la bateria adequada. 1-col·loqui amb compte la bateria nova a la safata contenidora de la bateria. 2- connecti el terminal positiu al born positiu, el caragoli ben fort i comprovi que ha quedat ben fixat. 3 faci el mateix amb el terminal negatiu. 4- si te possibilitats col·loqui una capa fina de vaselina al voltant dels terminals, eviten l'oxidació. També hi ha in esprai però es força car.
  • Pas 4: tanqui el capó i engegui el cotxe.
Ha de tenir el motor funcionant uns minuts per tal que la bateria agafi la carga completa.
  • Pas 5: porti la bateria vella al centre de reciclatge municipal o bé truqui a RenoBat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario