miércoles, 1 de junio de 2011

Com treure el máxim rendiment de la teva bateria

En aquest article expliquem des del punt de vista basic què hem de tenir en compte per treure el màxim rendiment de les bateries per diverses condicions i d'aquesta manera fer un estalvi econòmic.

Elements danyosos per a les bateries:

Els especialistes en motors asseguren que una bateria ben cuidada i utilitzada correctament en garanteix i n'allarga el bon funcionament. Per a això s'ha de tenir en compte què pot afectar la bona salut d'una bateria:
  • El mal funcionament del sistema de càrrega, a causa d'una fallada en el regulador de voltatge. Per això es recomana de carregar-les en presència d'un expert.
  • L'assecament de les cel·les perquè no té els nivells d'aigua suficients.
  • Una mala col·locació de la bateria de manera que aquesta puga vibrar, ja que la vibració és un dels factors que més danyen la bateria, per la qual cosa es recomana que vagi ben subjectada al vehicle.
  • Fallades en el sistema d'arrancada, que exigeixen més força a la bateria.
Com cal cuidar una bateria:
  • Nivell d'aigua. És necessari verificar sovint el nivell de l'aigua i que el manteniment sigui periòdic, com a mínim una vegada a l'any.
  • Corrent elèctric. Sempre que s'hagi de instal·lar un accessori electrònic al cotxe convé consultar amb un tècnic si amb la potència de la bateria n'hi haurà prou, perquè és possible que interessi substituir-la per l'augment de demanda de corrent elèctric.
  • Sistema de càrrega. Cal revisar el sistema de càrrega del cotxe, l'alternador i el regulador de voltatge a fi d'evitar sobrecàrregues i descàrregues.
  • Amb pluja. La pluja obliga a netejar sovint l'acumulador per a evitar que s'embrutin els connectors i es perdi el contacte, i impedeix que es recarregui la bateria. A més, amb la brutícia es corre el perill que penetri alguna impuresa en l'electròlit i la bateria dure menys. Per això és important que els taps estiguen ben posats.
  • Amb el fred i la neu. És prou comú que als matins freds, després d'haver glaçat, el cotxe no arranque o tarde més a fer-ho. En aquests casos, i sempre que se sospite que és a causa de la bateria, es recomana acudir a un taller o a un centre especialitzat i no tocar res de la bateria.
  • Amb la calor. La calor desgasta els materials de la bateria, de manera que s'ha de comprovar amb més cura en qualsevol altra època de l'any el nivell de l'aigua i la netedat dels bastons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario